Každý se asi občas zabývá myšlenkou smyslu své existence. Každý vědomě či nevědomě hledáme své poslání, své místo na světě a ve společnosti. Umíte si představit jaké by to bylo, kdyby o vás napsali knihu?

Kdo jste, jaký je váš příběh, co o vás jednou napíší?

Představte si, že by o vás chtěl někdo na sklonku vašeho života napsat knihu. Knihu, která by byla autentická, nic by nepřibarvovala, nepřikrášlovala, nešpinila. Byla by o vás, o tom kým nyní jste. Měla by čtyři kapitoly.

První kapitolu by psali členové vaší rodiny. Byla o vašem rodinném životě, o tom jaká jste manželka, dcera, matka, teta…
Druhou by psali vaši přátelé a byla by o tom, jaký jste člověk, čeho jste dosáhli, čím jste si prošli, co jste pro ně byli ochotní riskovat apod.
Třetí by psali vaši kolegové z práce, popisovala by váš pracovní život, vyprávěla by vaše příběhy ze zaměstnání nebo z podnikání.
Poslední kapitolu by psali lidé z vašeho města, z organizací, kde jste zapojeni a lidé, kterým jste v životě pomohli nebo ublížili od drobností až po vážné věci. Byla by o vašem volném čase, o vašich charitativních aktivitách, o vašem přispění společnosti, zlepšení vašeho města, životního prostředí, komunity…

Co byste chtěli, aby knize bylo napsáno?

Jen vy rozhodujete. Jak byste chtěli, aby byl vylíčen váš charakter, vaše životní role, váš život? Napište si to! Nešetřete inkoustem! Pozorně se podívejte na lidi kolem sebe a zamyslete se, o jaké změny byste se chtěli v jejich životech zasloužit? Co byste si o sobě chtěli přečíst! Pokud uděláte toto cvičení poctivě, jsem přesvědčená, že se dotknete vážných základní hodnot. Dostanete se na dřeň svého charakteru.

Život podle vlastní knihy

Po tomto cvičení uvidíte, čemu byste měli v běžném životě věnovat větší pozornost a jaké činnosti byste pro to měli každý týden udělat. Nebude to jednoduché, ale bude to stát za to. Radujte se z každé drobné změny, která se vám podaří. Lepší vztahy, nový lepší život vás odmění. Já jsem díky tomu pochopila, proč je seznamování a budování vztahů tak důležité pro život!
Co byste chtěli, aby bylo napsáno ve vaší knize života?

Leave a Reply

Your email address will not be published.