Už jste si udělali svůj „vision board“? Kolik z toho se vám splnilo?

Čtyři skupiny lidí

První o nástěnkách vizí zatím neslyšela. Druhá to považuje za nesmysl. Třetí na nich pilně pracuje, ale nedaří se jim dosahovat vytoužených cílů. A čtvrtá, která svoje nástěnky má a vize se jim plní.

Já začala (nevědomky) ve čtvrté skupině. Pak jsem viděla film Tajemství a začala nad celou věcí příliš přemýšlet. Udělala jsem to přesně tak, jak mi radili všichni ti „zkušenější“. A co se nestalo? Rázem jsem se ocitla ve třetí skupině. Denně jsem měla nástěnku na očích a pravidelně si vizualizovala všechny ty parádní věci, situace a události, které byly na obrázcích. Meditovala jsem v alfě, četla chytré knihy a vzdělávala se na ještě důmyslnějších seminářích. Moje nástěnky nefungovaly.

Musela jsem se smát

Když jsem poprvé v roce 2008 viděla film Tajemství, kde úspěšný podnikatel po letech vytáhne staré krabice, aby synovi vysvětlil, co to jsou nástěnky vizí, musela jsem se smát. Já si podobné nástěnky dělala intuitivně, bez jakékoliv zkušenosti nebo vnějšího popudu, už v roce 2003, když jsem byla v prváku na vysoké škole. A co na nich bylo nejlepší?

Dokonale se mi splnily! Ba dokonce ještě překonaly moji fantazii a přání. Jak vypadaly? Byly na nich fotky mých přátel, zážitků a cest, které jsem tehdy považovala za důležité. A co mi přinesly? Nové přátele a zážitky, na které budu vzpomínat celý život. Tenkrát bylo mým přáním mít kolem sebe partu lidí, se kterými je zábava, cestovat a dodělat školu a nasbírat různorodé pracovní zkušenosti. Všechno se splnilo do poslední puntíku. Nemusela jsem nad nástěnkou dlouze přemýšlet, soustředit se na ní, vizualizovat si něco. Prostě pokaždé, když na ní dopadl můj pohled, automaticky se mi na tváři objevil úsměv a cítila jsem vnitřní radost z toho, co mám, co už jsem mohla prožít. Díky tomu do mého života přicházeli další lidé a dobrodružství.

Jak vypadá vaše nástěnka vizí?

Máte na ní věci, které byste si v budoucnu přáli. Výzvy, které chcete zdolat. Místa, na která se toužíte podívat, auta, domy a tak dále. I já měla podobnou nástěnku, jenže nefungovala. Moje sny byly příliš „troufalé“ než abych jim dokázala opravdu uvěřit. I když jsem dělala vše proto, abych sama sebe přesvědčila, že je to možné, moje podvědomí a malověrnost mě stejně srazily na kolena. Asi nemusím popisovat, jak se člověk cítí, když člověk už několik let po sobě kouká stále na stejnou nástěnku a není na ní jediná věc, která by se vyplnila.

Dobrá nástěnka vizí

Jsem si jistá, a moje opětovná zkušenost jen potvrzuje, jak mají nástěnky opravdu vypadat.

Musíte začít s tím, co už máte! Ve středu celé nástěnky musíte být vy a všechno, co už ve vašem životě je a současně, za co jste vděční. Například fotka vaší rodiny, dovolené, kde jste vloni byli, věcí, které se vám povedly a souvisí s vaším životem a vašimi sny. Já si nalepila fotku manžela, dětí, míst, kde jsme v uplynulém roce byli, práce, kterou jsem mohla vykonat, zákazníků, kterým jsem mohla pomoci, děkovných referencí, peněz, které jsem vydělala, nových věcí, které jsem se naučila, a tak dále. Když jsem byla s tímto základem – jádrem celé nástěnky hotová, tak jsem se při pohledu na ní rozplakala. Po tváři mi tekly slzy štěstí, vděčnosti, upřímné radosti, které doslova vymýtily všechny pochybnosti a strachy. Došlo mi, kolik požehnání mám. Za co všechno můžu být vděčná. Kolik starostí bylo v uplynulém roce úplně zbytečných. S tím vším se obrodil pocit důvěry v Boha, v život, i v sebe. Teprve, když člověk dokáže dojít k takovému uvolnění, teprve pak je ta správná chvíle, začít přidávat svoje sny. Chceme-li něčeho dosáhnout, musíme stavět na dobrém základu.

Ať už svůj vision board máte nebo se na něj teprve chystáte, dejte si do jeho středu lidi, věci a události, které už jsou součástí vašeho života. Dejte si tam jen to, čeho si ve svém životě vážíte, co máte rádi, za co jste vděční. Pak nechte své fotky a slova na sebe jen působit. Věřím, že ucítíte úlevu a přijde vnitřní klid ,který vás dobije novou energií, kterou potřebujete na dosažení nových věcí.

Přeji vám hodně radosti a štěstí!

Leave a Reply

Your email address will not be published.