Ráda byste se cítila volná, plná energie, optimismu? Múza? Femme fatale? Můžete s tím začít hned teď! Jednoduše, jasně, viditelně, hmatatelně a zvládne to každá!

Dlouhé roky jsem si na sebe nevzala kalhoty a zjistila jsem, že život v sukni je jiný než v džínách.Mám tři děti, žiji dost aktivně a kalhoty byly pro mě každodenní oblečení. Na pískoviště, do obchodu, do školky, na doma, na chatu, i na návštěvu. Nebudu přehánět, když řeknu, že jsem všeho všudy střídala dvoje nejoblíbenější džíny. Ve skříni mi visely další kalhoty, ale já se vždy uchýlila ke dvěma nejpohodlnějším, nejrychlejším a nejneutrálnějším variantám. Byl to zvyk.

Sukně a šaty pro mě byly oblečením pro zvláštní příležitosti. Logicky k mým nejběžnějším botám patřily tenisky nebo baleríny. Přitom odjakživa mám ráda boty na podpatku, ale s mým kalhotovým životním stylem to nebylo v souladu. Pak jsem jednou narazila v obchodě na překrásnou dlouhou sukni, která byla prvotním impulsem k velkým změnám.

Šest měsíců – šest přínosů


Co už prvních šest měsíců v sukních přineslo mému životu?
1.    Dlouhé a široké sukně jsou mnohem lepší afrodisiakum než upnuté kalhoty, které sice ukáží štíhlé nohy a kulatý zadeček, ale sukně si s mužskou fantazií pohrají mnohem lépe.
2.    Sukně vás jaksi přiměje nedělat mužské práce. Umývat okna auta na benzínce v půvabné sukni je nejen nepohodlné a nepraktické, protože leštíte sukní karoserii, a ani to nevypadá dobře. Sukně má ovšem další kouzlo a to, že v mužích mnohem snáze a rychleji probudí gentlemana, který okénka od auta umyje za vás. 
3.    Díky šatům a botám s podpatky se změní i držení těla a chůze. V teniskách a svetru jsem chodila velmi rychle, někdy jsem měla pocit, že snad závodím s celým světem, jak byla moje chůze divoká a zbrklá. Kalhoty spouštějí u řady žen chlapské chování. Obzvlášť je to patrné na řeči těla. V krásné sukni se mi chce přímo tančit, chodím lehčeji, zpomalila jsem a víc si toho mohu cestou vychutnat.
4.    Děti jsou z dlouhých sukní nadšené. Rády se sukní chytají a schovávají se pod ně. Díky velkým sukním mě velmi rychle najdou v každém davu – je to výrazný prvek v úrovni jejich očí.Starší syn mi sám řekl, že se mu maminka líbí víc v sukni, protože je jako princezna. A mladší utvrdil mé rozhodnutí ve změně oblékání tím, že jednou, když jsem se pěkně oblékla a vzala si po dlouhé době širokou sukni, lodičky a sako, se na mě s úžasem a údivem podíval a řekl: „Jé! Máma vypadá jako holka!“ V podstatě tím vyjádřil, že vypadám žensky a že se mu to líbí.
5.    Další příjemnou změnou je, že když si obléknu šaty, cítím přirozenou potřebu lépe si upravit vlasy i obličej. Ženské oblékání vás inspiruje a provokuje k tomu se o sebe lépe starat!
6.    Dostávám komplimenty. Skoro při každé procházce městem se se mnou zapovídá nějaká žena, která mi chce pochválit oblečení.

Méně nepříjemností, více radosti a lehkosti


Kdykoliv jsem potřebovala něco vyřešit na úřadech, v obchodech nebo na pracovních schůzkách všimla jsem si jedné VELMI podstatné věci. Muži jsou k ženě v šatech mnohem vstřícnější a méně odporují. Jakému muži se chce hádat se ženou v krásných šatech? Vycítí z vás ženskou sílu a energii. Navíc sedí-li před vámi žena v kalhotách, pak vy máte v tu chvíli něco, co ona nemá.

Možná tomu na vědomé úrovni nerozumí a neumí popsat, proč se hned, jak jste vkročila do místnosti, začala cítit jinak. Možná si jen myslí, že vám to víc sluší, přitom to v ní neprobudí závist nebo nevraživost, ale naopak – ženy jsou vstřícnější a mají pocit, že by se o vás mohly něčemu přiučit. Tudíž už nenarazíte na nepříjemnou paní za přepážkou. Sukně má v tuto chvíli ve sféře podvědomí další mocnou zbraň – na úrovni, kterou si lidé okolo vás neuvědomují, jim evokujete vzpomínky na maminku, na babičku, tudíž na dětství a oni se s vámi cítí dobře, i když nechápou proč.
 
Sukně a krásné šaty vám nejen zvednou sebevědomí, ale hlavně náladu. Cítíte se fajn, je jednodušší se usmívat, být pozitivní.Cítíte se žensky, jste tedy správně naladěná, uvolněná, přirozenější. Zvolníte. Nepotřebujete si hrát na dokonalou a výkonnou. Zjemníte! Vaše gesta, pohledy, úsměvy budou měkčí, ladnější a přitažlivější. Váš tón hlasu, a i mluvený projev bude vřelejší.

Třeba objevíte nebo se vrátíte k věcem, které máte ráda. Já začala vyšívat a pomalu se vracím i k malování obrazů. Najednou se na to najde i čas! Každá žena, i když je pohlcena rodinou nebo kariérou nebo obojím, se potřebuje realizovat v typicky ženských činnostech, a tím nemám na mysli žehlení a luxování. I když i to – pokud se zklidníte po ženské stránce, nebudete vnímat jako nepříjemnou povinnost.
 

Otevřete si cestu k radosti

 
Spolu s šaty k vám přijdou i doplňky, které dostanete nejen od manžela, ale i od kamarádek jako dárek – jen tak! A když si obléknete šaty, už si nehodíte batoh na záda, ale vezmete si kabelku, možná i klobouk nebo šátek.Sukně a šaty vám dávají mnoho možností, jak podtrhnou vaši krásu!

V kalhotách je vidět každý centimetr, který vám někde chybí nebo přebývá. V pohodlné sukni se budete cítit lépe u budete celkově uvolněnější!Muži vám budou častěji a ochotněji uvolňovat místo v tramvaji, podrží vám dveře, pustí vás před sebe.Volné šaty a sukně jsou prostě pohodlnější!
 
Sukně je atributem ženskosti, má obrovskou moc! Rozhlédněte se kolem sebe! Kolik žen nosí šaty? Kolik jich znáte, že mají jako součást svého přirozeného každodenního šatníku sukně? A tím nemyslím byznysové pouzdrovky.
 
Milé ženy, noste dlouhé ženské sukně! Budete jako rebelky moderní doby! Polonahá těla na ulici a vulgární slovník z úst mladých žen totiž už dnes nikoho nepřekvapí.
 
Milí muži, kupte svým ženám šaty! Dejte jim je jen tak jako dárek nebo třeba k výročí. Co myslíte: „Kolik mužů tohle udělá za svůj život?“ Nebo až půjdete se svojí ženou ulicí, zastavte se u výlohy s šaty, které se vám budou líbit a řekněte jí: „Tyhle by ti moc slušely. Pojď si je vyzkoušet.“ A kupte je nebo jiné, které si vybere. Možná budete více než překvapeni, co to s ní udělá.

A teď se ještě znovu obracím na milé ženy: „Říkáte-li si nyní, že toho vašeho by tohle nikdy nenapadlo, pak si znovu přečtěte tento článek a začněte nosit šaty!“Váš zevnějšek i vaše nitro se vzájemně ovlivňují. Proto vám přeji hodně radosti, sil i krásy na vaší cestě ženskosti!

Sukně a šaty pro zvláštní příležitost

Ano, je to důležité! Protože život v sukni je jiný než v úzkých džínách.

Mám dvě malé děti, žiji dost aktivně a kalhoty respektive džíny byly pro mě každodenní oblečení. Na pískoviště, do obchodu, do školky, na doma, na chatu, i na návštěvu. Nebudu přehánět, když řeknu, že jsem všeho všudy střídala dvoje džínové kalhoty. Ve skříni mi visely další různé kalhoty – látkové, manšestrové i džínové. Ale já se vždy uchýlila ke dvěma nejpohodlnějším, nejrychlejším a nejneutrálnějším variantám. Byl to zvyk.

Sukně a šaty pro mě byly oblečením pro zvláštní příležitosti – večeře s manželem, společenská setkání, přednášky a výjimečně i kávičky s kamarádkami. Logicky k mým nejběžnějším botám patřily tenisky nebo balerínky. Přitom odjakživa mám ráda boty na podpatku, ale s mým kalhotovým životním stylem, to ovšem nebylo v souladu.

Sukně probouzí gentlemany

Pak jsem jednou narazila v obchodě na překrásnou dlouhou sukni, která byla prvotním impulsem k velkým změnám.

Chci se s vámi podělit, co šest měsíců v sukních přineslo mému životu.

Mému muži se ženské oblékání velmi líbí. Dlouhé a široké sukně jsou mnohem lepší afrodisiakum než upnuté kalhoty, které sice ukáží štíhlé nohy a kulatý zadeček, ale sukně si s mužskou fantazií pohrají mnohem lépe.

Sukně vás jaksi přiměje nedělat mužské práce. Umývat okna auta na benzínce v půvabné sukni je nejen nepohodlné a nepraktické, protože leštíte sukní karoserii a ani to nevypadá dobře. Sukně má i další kouzlo. A to, že v mužích mnohem snáze a rychleji probudí gentlemana, který okénka od auta umyje za vás.

Sukně změní držení těla

Díky šatům a botám s podpatky se změní i držení těla a chůze. V teniskách a svetru jsem chodila velmi rychle, někdy jsem měla pocit, že snad závodím s celým světem, jak byla moje chůze divoká a zbrklá. Kalhoty spouští u řady žen chlapské chování. Obzvlášť je to patrné na řeči těla – například sedět s nohama od sebe a lokty se opírat o kolena, sedět s jednou nohou opřenou kotníkem o koleno druhé nohy, postávat s jednou nohou opřenou o zábradlí apod. Navíc z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že boty s podpatky (ne deseticentimetrovými) přímo nutí člověka, aby měl krásnější držení těla. To znamená, že se pak ženy nehrbí, nevystrkují břicha a zadky, ale stojí lépe. V krásné sukni se mi chce přímo tančit, chodím lehčeji, zpomalila jsem a víc si toho mohu cestou vychutnat.

Nadšení dětí

Děti jsou z dlouhých sukní nadšené. Rády se sukní chytají a schovávají se pod ně. Díky velkým sukním mě velmi rychle najdou v každém davu – je to výrazný, neobyčejný prvek v úrovni jejich očí.

Starší syn mi sám řekl, že se mu maminka líbí víc v sukni, protože je jako princezna. A mladší utvrdil mé rozhodnutí ve změně oblékání tím, že jednou, když jsem se pěkně oblékla a vzala si po dlouhé době širokou sukni, lodičky a sako, se na mě s úžasem a údivem podíval a řekl: „Jé! Máma vypadá jako holka!“ V podstatě tím vyjádřil, že vypadám žensky a že se mu to líbí.

Další příjemnou změnou je, že když si obléknu šaty, cítím přirozenou potřebu lépe si upravit vlasy i obličej. Díky ženskému oblékání jsem se rozhodla, že se nenechám opět ostříhat na krátko a nechávám si narůst dlouhé vlasy. Což je další významný ženský atribut, o kterém by mohl být celý článek. Ženské oblékání vás inspiruje a provokuje k tomu se o sebe lépe starat!

Zamysleme se: „Kolik chlapů, chce mít doma „kluka“ v teplákách?“

Sukně ubírá věk

Lidé, kteří mě neznají mi tipují mnohem nižší věk. Skoro při každé procházce městem, se se mnou zapovídá nějaká žena, která mi chce pochválit oblečení. Starší ženy vzpomínají na doby svého mládí, kdy nosily dlouhé sukně a mladší si uvědomují, jak je pro ženu nepěkné nosit roztrhané džínové kraťasy, byť je to výstřelek poslední módy.

Kouzla dlouhé sukně

Kdykoliv jsem potřebovala něco vyřešit na úřadech, v obchodech nebo na pracovních schůzkách všimla jsem si jedné VELMI podstatné věci. Muži jsou k ženě v šatech mnohem vstřícnější a méně odporují. Jakému muži se chce hádat se ženou v krásných šatech? Čím delší sukně, tím jsou mírnější, ochotnější a dokáží věci rychleji zařídit. Ženy z vás cítí ženskou sílu a energii a tím si bez jediného slova získáte větší respekt a převahu v komunikaci. Navíc sedí-li před vámi žena v kalhotách, pak vy máte v tu chvíli něco, co ona nemá. Ona tomu na vědomé úrovni pravděpodobně nerozumí a neumí popsat, proč se, hned jak jste vkročila do místnosti, začala cítit jinak. Možná si jen myslí, že vám to víc sluší, přitom to v ní neprobudí závist nebo nevraživost, ale naopak – ženy jsou vstřícnější a mají pocit, že by se o vás mohly něčemu přiučit. Tudíž už nenarazíte na nepříjemnou paní za přepážkou. Sukně má v tuto chvíli ve sféře podvědomí další mocnou zbraň – na úrovni, kterou si lidé okolo vás neuvědomují, jim evokujete vzpomínky na maminku, na babičku, tudíž na dětství a oni se s vámi cítí dobře, i když nechápou proč.

Sebevědomí a pozitivní postoj

Sukně a krásné šaty vám nejen zvednou sebevědomí, ale hlavně náladu. Cítíte se fajn, je jednodušší se usmívat, být pozitivní.

Cítíte se žensky, jste tedy správně naladěná, uvolněná, přirozenější. Zvolníte. Nepotřebujete si hrát na dokonalou a výkonnou. Zjemníte! Vaše gesta, pohledy, úsměvy budou měkčí, ladnější a přitažlivější. Váš tón hlasu a i mluvený projev bude vřelejší.

Třeba objevíte nebo se vrátíte k věcem, které máte ráda. Já začala vyšívat a pomalu se vracím i k malování obrazů. Najednou se na to najde i čas! Každá žena, i když je pohlcena rodinou nebo kariérou nebo obojím, se potřebuje realizovat v typicky ženských činnostech, a tím nemám na mysli žehlení a luxování. I když i to – pokud se zklidníte po ženské stránce, nebudete vnímat jako nepříjemnou povinnost.

Spolu s šaty k vám přijdou i doplňky, které dostanete nejen od manžela, ale i od kamarádek jako dárek – jen tak! A když si obléknete šaty, už si nehodíte batoh na záda, ale vezmete si kabelku, možná i klobouk nebo šátek.

Sázka na ženskou krásu

Sukně a šaty vám dávají mnoho možností, jak podtrhnou vaši krásu! V kalhotách je vidět každý centimetr, který vám někde chybí nebo přebývá. V pohodlné sukni se budete cítit lépe u budete celkově uvolněnější!

Muži vám budou častěji a ochotněji uvolňovat místo v tramvaji, podrží vám dveře, pustí vás před sebe.

Volné šaty a sukně jsou pohodlnější! Džíny prostě tlačí. Navíc s menstruačním cyklem se ženám často stává, že se v určité fázi cyklu více zaoblí a kalhoty, které jsou jim jindy akorát, dopínají hůře. V sukni vám bude dobře, i když třeba po Vánocích přiberete dvě kila.

Toto je jen část vnějších změn, kterou mi do života přineslo odložení kalhot. Samozřejmě jak jsem už trochu naznačila, dochází i ke změnám vnitřním, tedy lepšímu pocitu sama ze sebe a na to navazujícím mezilidským vztahům. „Je snazší být dobrá a laskavá, když máte na sobě pěkné šaty.“ :)

Vidím, jak se lidem na ulici líbím – mužům, ženám i dětem.

Sukně má moc

Sukně je atributem ženskosti a ta má obrovskou moc! I v rozjívených puberťácích nebo v opilcích probudí dlouhá široká sukně úctu a slušné chování!!!

Rozhlédněte se kolem sebe! Kolik žen nosí šaty? Kolik jich znáte, že mají jako součást svého přirozeného každodenního šatníku sukně? A tím nemyslím přiléhavé mini.

Milé ženy, noste dlouhé ženské sukně! Budete jako rebelky moderní doby! Polonahá těla na ulici, skoro vyholené hlavy a vulgární slovník z úst mladých žen, totiž už dnes nikoho nepřekvapí. Bohužel.

Milí muži, kupte svým ženám šaty! Dejte jim je jen tak jako dárek nebo třeba k výročí. Co myslíte: „Kolik mužů tohle udělá za svůj život?“ Nebo až půjdete se svoji ženou ulicí, zastavte se u výlohy s šaty, které se vám budou líbit a řekněte jí: „Tyhle by ti moc slušely. Pojď si je vyzkoušet.“ A kupte je nebo jiné, které si vybere. Možná budete více než překvapeni, co to s ní udělá.

A teď se ještě znovu obracím na milé ženy: „Říkáte-li si nyní, že toho vašeho by tohle nikdy nenapadlo. Pak si znovu přečtěte tento článek a začněte nosit šaty!“

Váš zevnějšek i vaše nitro se vzájemně ovlivňují. Proto vám přeji hodně radosti, sil i krásy na vaší cestě ženskosti!

A jestli je vám dobře v kalhotách tak, jako jsem popsala svoje zkušenosti se sukní, pak je jedno, co si obléknete! Totiž to, co mě naučila „sukně“, se pak dá žít i těch džínách!

Jaké máte zkušenosti s dlouhou sukní vy? Napište mi dole do komentářů.

    8 odpovědí na "Štěstí ukryté pod sukní"

    • Alena

      Ďakujem, ďakujem a ešte raz ďakujem !!!
      Vaše články sú super a človeka až udivuje, aké jednoduché sú niektoré veci a ako si ten život dobrovolne komplikujeme.
      Prečítala som si aj Váš článok o veľkej premene ženy, ktorá sa vrátila k noseniu sukní a fakt som sa tam našla ! Mám presne tie pocity, že sa niekam vytratila moja „ženskosť“ a pre vlastnú pohodlnosť sa zo mňa stala úplne fádna žena bez fantázie a chuti ešte niečo dokázať. Fakt je ale, že môj manžel mi tak nejak navŕtal do hlavy, že žena v sukni vyzerá ako „stará matróna“ a ja som tomu chtiac-nechtiac uverila. Keďže mám už svoje roky, myslím, že tie rifle fakt nie sú vhodné
      všade, ale prispôsobila som sa ….
      Hneď zajtra prevertám svoj šatník a vytiahnem nejakú sukňu !
      Prajem Vám veľa zdravia a energie a veľa vďačných čitateliek !
      Alena

    • Irena

      Souzním s článkem, v sukni se cítím úplně jnak. Třeba sukně byl těhotenský test od úplně prvního dne. Najednou jsem začala „z ničeho nic“ nosit sukně a to i když byl říjen a za necelý měsíc jsem zjistila, že jsem těhotná. Jen řeším jiný problém. Mě je v sukních prostě zima a to v létě a to i v dlouhých. Někdy to řeším ponožkami, tedy doma, ale moc hezky to ale nevypadá, víla s tlustýma vlněnýma ponožkama :). Máte nějaký tip nebo jste bosochodka tělem duší?

      • Olga Strnadová

        Milá Ireno! Děkuji za Vás komentář. Já nosím sukně opravdu stále. V zimě to řeším teplou spodničkou. V dlouhé sukni se spodničkou je mnohem tepleji než v kalhotách. Když je chladno, tak na doma i na ven nosím dlouhé punčochy nebo punčocháče. Do punčocháčů se vyplatí investovat více, aby byly opravdu příjemné, pevné a hlavně neškrtily. Raději si kupuji o číslo až dvě větší a pak je mi v nich fajn. Máte pravdu, že v sukni a v teplých ponožkách to není ono. Doma nosím buď pantofle nebo takové ty ťapky. Vypadají jako hadrové baleríny. Mějte se krásně a přeji příjemný podzim i zimu v sukních. :)

    • Romana 'Raketka' Matušinská

      podpatky nosit nemůžu, protože i bez nich jsem vyšší než můj chlap. Mám jednu dlouhou volnou sukni, kterou miluju, ale chlapovi se v ní kategoricky nelíbím. To bude ještě náročné, než se dopracuju k trvalému nošení sukní :)

      • Olga Strnadová

        Milá Romano! Děkuji za Váš komentář. I já jsem vyšší než můj muž. Když si vezmu podpatky, tak ho minimálně o půl hlavy přečnívám. Oběma to nevadí. Zprvu jsem si kupovala raději baleríny nebo boty s minimálním podpatkem, ale pak jsem si řekla proč?! Podpatky se mi na ženách prostě líbí. Já se nechci zbytek života hrbit a chodit v „placatých“ botách jen proto, že můj muž je vzrůstem menší než já. Jak určitě víte, chlap není chlapem proto, že měří metr devadesát. Po letech pozorování jsem zjistila, že právě menší chlapy mají ve skutečnosti větší sebevědomí a kuráž, než dlouháni, o kterých předem nikdo automaticky nepochybuje, zda jsou dost chlapy. Netvrdím, že je to pravidlo, ale často vidím urostlého a pěkného muže, který pro mne zůstává chlapem jen do okamžiku, než začne mluvit. A pak na kurz přijde chlápek, co měří metr šedesát pět, ale když promluví, srší z něj energie, je vidno, že to má v hlavě srovnané, je cílevědomý, vyrovnaný a chová se jako gentleman. Máte-li ráda sukně a vysoké podpatky, noste je a užívejte si to.

    • Zuzana Taucová

      Odkud je ta sukně s výšivkami? :)

      • Olga Strnadová

        Milá Zuzano! Ta sukně na fotografii je moje vlastní práce. Sukni jako takovou jsem sehnala v second-handu, pak nakoupila bavlnky na vyšívání, předkreslila tužkou vzory a ve volných chvílích vyšívala.

    • Monika

      Dlouho mi nic neudělalo takovou radost, jako tenhle článek. Povedlo se vám v něm totiž přesně formulovat mé pocity a zkušenosti.
      Dlouhé sukně jsem začala nosit cca před dvěma lety po tom, co jsem si jednu pořídila v sekáči, abych se mohla se synem přestrojit na svátek čarodějnic. Bylo mi v ní tak krásně, lehce, žensky, že z kostýmu povýšila na běžný šatník a k ní začaly přibývat další.
      Máte pravdu, že v sukni se mnohem snadněji projevuji jako žena. Když třeba řeším nějaký problém a mám na sobě kalhoty nebo sportovní oblečení, první, spontánní řešení, která mi chodí na mysl jsou mnohem více ,,mužské“, než když řeším tutéž situaci v sukni. A nutno dodat, že protože jsem žena, v tom druhém případě pak všechno probíhá mnohem víc hladce.Nikoliv proto, že by mužské řešení nebylo stejně chytré, nebo efektivní, ale proto, že když jednám v ženském duchu. Je mi to vlastnější, přirozenější….prostě se pohybuju na ,,domácí půdě“ :-D
      Jediný problém, se kterým se potýkám je fakt, že módní průmysl není téhle vlně vůbec nakloněný (a když ano, tak za šílené peníze!) a i v second-handech je kousků po skrovnu. Ale na tom už taky pracuju. Koupila jsem si starý šicí stroj a chystám se být sama sobě návrhářkou :-) Ještě jednou děkuji :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.